Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Onze Kazen

 

Wij verkazen alle melk die onze geiten produceren. Onze kaas smaakt niet altijd hetzelfde. Dit ligt aan het feit dat in elk seizoen of eigenlijk elke dag de melk anders kan zijn. Was het warm weer of juist koud? Was er stress in de stal of waren veel geiten Ritsig? Alles heeft invloed op de samenstelling en de productie van de melk.

Wij maken geen rauwmelkse kazen. Vroeger wel, maar om verschillende redenen pasteuriseren wij de melk nu alvorens we er kaas van maken.

Wij maken elke week zachte verse kaas. Heerlijk op een toastje, in de salade, in een quiche of met spek omwikkeld als hamburgertje. In combinatie met honing, tijm en walnoten is deze kaas onweerstaanbaar!

Ook maken wij verschillende halfharde kazen. Zo maken we jonge, belegen en oude kaas. Heerlijk romige kruidenkazen met fenegriek, basilicum tijm en Italiaanse kruiden.

De topper onder de halfharde kazen is onze truffelkaas. Jong met heerlijke stukjes Truffel erin verwerkt.

Wij maken sinds kort ook een pittige, zeer droge brokkelkaas, vergelijkbaar met de droge harde Italiaanse kazen, die over de pasta worden geraspt. Wij hebben een naturel en een basilicum tijm variant. De naturel is ook lekker bij een glaasje met port!

Voor de productie van onze schimmelkaasjes moet u nog even wachten. Wij willen een aparte bereidingsruimte bouwen, om de witte schimmel die zich door de lucht verplaatst, een fijne eigen plek te geven, ver bij onze andere kazen vandaan.                      

Hopelijk is deze snel gerealiseerd en kunnen wij voor u de lekkerste crottins gaan maken!