Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Wat de boer niet kent.........

 

Geitenvlees is het meest geconsumeerde vlees ter wereld. Het is dan ook een raadsel waarom de Nederlanders nog niet aan het vlees van de geit zijn. De smaak van geit is uniek, vol en romig, ietwat zoetig en milder dan vaak gedacht wordt. Gastronomen omschrijven het ook wel als de pittige variant van lamsvlees, hoewel het zich het best laat vergelijken met het vlees van hert.

Geitenvlees bevat in vergelijking met andere vleessoorten weinig calorieën en minder verzadigd vet. Je kunt het vergelijken met kip.

Het is rijker aan ijzer en calcium. Dit is ook de reden dat in andere westerse landen wel veel geit gegeten wordt. Zo likken de Fransen, Spanjaarden, Italianen en Portugezen al decennia lang hun vingers af bij 'Capretto' (het vlees van een zuiglam van maximaal 10 weken oud).

Het vlees dat wij verkopen is afkomstig van onze eigen lammeren. Zij zijn tot aan tien weken alleen gevoed door moedermelk. De lammeren groeien op zonder antibiotica en krachtvoer. Zacht en zuiver vlees!

Het zijn de lammeren die wij niet voor de melk houden en uiteraard alle bokjes, die wij met tien weken naar de slacht brengen. Het dieptepunt van de jaarlijkse cirkel hier op de boerderij, maar liever vanaf onze boerderij naar de slacht dan via een veehandelaar.

Wij verkopen het volgende assortiment:

- hamburgers                                     

- carre's

- schouderstukkrn                                

- bouten

- rugzadels (geheel of in koteletten)

Zolang de voorraad strekt!!!!